Viestien luominen

Paras tapa luoda viesti on luoda ensin viestipohja ja määrittää siinä viestin rakenne ja tyylit uudelleenkäytettävään muotoon.

Luodaksesi viestin:

• Siirry sivupalkista viesteihin
  • Klikkaa Lisää uusi viesti
  • Anna viestillesi kuvaava nimi
  • Voit halutessasi luoda uuden ryhmän mihin keräät samankaltaisia viestejä
  • Valitse viestille sijoittelu, jonka toivottavasti olet jo tehnyt

Sijoittelu

Jokaisella viestillä on oltava yksi tai useampi sijoittelu. Sijoittelu kertoo mille sivulle viesti tulee ja minkä sivun elementin viereen viesti sijoitetaan.

Voit valita yhden tai useamman sijoittelun. Jos valitset useamman sijoittelun, viestisi näytetään niissä kaikissa.

Julkaisuaika ja piilotusaika

Jos haluat viestin olevan näkyvillä vain tietyn ajan, käännä viestin julkaisuaika, piilotusaika, tai molemmat päälle. Klikkaa päivämääräkenttää avataksesi kalenterin, mistä voit valita päivämäärän. Kellonaika valitaan tunnin ja minuutin valitsimilla.

Info: Julkaisu- ja piilotusaika syötetään sivustosi aikavyöhykkeessä, mikä on valittu sivuston asetuksista.

Viestin sisältö

Viestin sisällön kanssa on kaksi vaihtoehtoa: Viestipohjan käyttäminen, tai viestikohtaisen HTML, CSS, ja JS -koodin kirjoittaminen

Viestipohjan käyttäminen

• Valitse viestipohja jonka olet luonut aikaisemmin
  • Syötä viestipohjan muuttujille haluamasi arvot

HTML, CSS, ja JS -koodin käyttäminen

Voit luoda mukautettuja viestjä HTML, CSS, ja JS -koodilla. Kaikkia kenttiä ei tarvitse täyttää, viestissä voi olla esimerkiksi vain HTML ja CSS -koodia.

Näytä viesti vain kerran

Jotkut viestit tarvitsee nähdä vain kerran. Sivustolla voi olla esimerkiksi viesti asiakaspalvelun ruuhkautumisesta mitä on turha toistaa jokaisella sivunlatauksella.

Voit asettaa viestin näkymään vain kerran valitsemalla 'Näytä viesti vain ensimmäisellä sivunlatauksella'.

Voit myös valita viestin näkymään kunnes kävijä sulkee sen erillisestä sulje-napista viestissä. Tämä vaihtoehto tarvitsee viestipohjan HTML-koodiin linkkielementin, jolla on luokka 'close'.

Molemmat vaihtoehdot piilottavat viestin session loppumiseen asti (eli kunnes kävijä sulkee selaimen tai välilehden.)

Jos käytät viestipohjaa nämä asetukset löytyvät viestipohjan asetuksista.

• Klikkaa tallentaaksesi... muutokset

Viestin näyttäminen verkkosivuillasi

Jokainen uusi viesti on oletuksena piilossa, jotta voit rauhassa muokata viestiä. Voit varmistaa tämän katsomalla viestin Tila-kenttää viestin muokkauslomakkeen yläosassa. Tilana pitäisi olla "Viesti ei ole aktiivinen".

Voit esikatsella viestejä testiympäristössä jos olet lisännyt sivuston asetuksiin testiympäristön tiedot. Ota viestin "esikatselutila" käyttöön ja klikkaa

Kun olet valmis julkaisemaan viestin, käännä esikatselutila pois päältä ja klikkaa . Viestin pitäisi tulla näkyviin muutamassa sekunnissa.

Kun haluat piilottaa viestin, klikkaa